Svensk tillverkning
Varukorgen innehåller 0 produkter
Logga in
Kirjaudu sisään

ASENNUSOHJEET

Julkisivun koristeet voidaan asentaa kaikentyyppisiin julkisivuihin, esimerkiksi kivi-, tiili-, pelti- tai puuseinään. Asentaminen on varsin helppoa, mutta vaatii luonnollisesti huolellisuutta ja jonkin verran taitoa. 
 
Jos asennus tuntuu sinusta liian vaikealta, paikallinen asentaja voi hoitaa homman helposti.  Talonumerot ja -kirjaimet toimitetaan valmiissa pakkauksissa, jotka sisältävät ruostumattomat ruuvit, kiinnitystulpat ja porausohjaimet.
 
Alla olevat asennusohjeet sopivat useimmille julkisivutyypeille. Sivun alaosasta löytyy lisäohjeita aaltomaisille julkisivuille, joissa käytetään puupaneeleja tai aaltopeltiä. Huomaa, että tällaisten julkisivujen asentamiseen voidaan tarvita kiinnitysputkia, joita voi tilata verkkokaupan kohdasta Tarvikkeet. 
 
HUOM. Akryyli on erittäin kaunis materiaali, joka on pitkäkestoinen ja pärjää hyvin ankarissakin sääolosuhteissa. Älä kuitenkaan käsittele akryylituotteita liuottimilla tai vahvoilla puhdistusaineilla. Julkisivukoristeiden puhdistamisessa tulee käyttää vain saippuaa ja vettä.
 
 
 

1. Jokaisen julkisivun koristeen mukana tulee porausohjain, joka asetetaan tilapäisesti julkisivun päälle esimerkiksi teipillä. Käytä apuna vatupassia, jotta porausohjain on varmasti suorassa.

Huomaa, että jos haluat asentaa pidemmän sanan tai numerosarjan, voimme valmistaa sille yhteisen porausohjaimen. Näin sinun ei tarvitse mitata erikseen numeroiden tai kirjainten välisiä etäisyyksiä, mikä helpottaa asentamista. Räätälöidyt porausohjaimet voi tilata yhdessä koristeiden kanssa, ja ne löytyvät kohdasta Tarvikkeet.

2. Kun olet tyytyväinen asetteluun, on aika porata. Valitse sopiva pora ja poraustekniikka julkisivutyypin mukaan. Asennettaessa kivi-, betoni- tai tiiliseinään tulee käyttää iskuporaa ja kiinnityspultteja. 

Poraus vaatii eniten huolellisuutta. On tärkeää porata reiät mahdollisimman tarkasti porausohjaimen merkintöjen mukaan. Väärin sijoitetut reiät voivat altistaa asennusholkit liian suurelle rasitukselle, jolloin ne voivat rikkoutua.

3. Ruuvaa holkit kiinni julkisivuun. Jos et halua käyttää mukana toimitettuja ruuveja, valitse ruostumaton ruuvi. Näin voit nauttia julkisivun koristeestasi mahdollisimman pitkään.

4. Kohdista asennusholkit ja paina koriste paikoilleen. Jos huomaat, että olet porannut jonkin asennusholkin hieman vinoon, voit löysätä holkin ruuvia hieman. Näin voit painaa koristeen helpommin paikalleen ja se pysyy silti tukevasti kiinni julkisivussa.

HUOM. Älä lyö koristetta, sillä iskut voivat vaurioittaa muovimateriaalia tai pahimmassa tapauksessa katkaista asennusholkit. Koriste napsahtaa helposti kiinni asennusholkkeihin, jos poraus meni kohdalleen.

 

 

Lisäohjeet – Aaltomaisiin julkisivuihin asentaminen

1. Asentaessasi koristeita aaltomaisiin julkisivuihin, esimerkiksi puupaneeleihin, voit ostaa kiinnitysputkia kohdasta Tarvikkeet ja sahata ne itse sopivan mittaisiksi.

 

Käytä mitatessa seinää apuna. Toimi kuvan mukaan.

2. Sahaa kiinnitysputki hienohampaisella sahalla, esimerkiksi rautasahalla. On tärkeää, että leikkauslinja on suora. Apuna voi käyttää viistemittaa.

3. Aseta sahattu kiinnitysholkin pätkä seinää vasten ja sitten tavallinen kiinnitysholkki päällimmäiseksi. Ruuvaa kiinni. Kiinnitysholkin pituudesta riippuen voit tarvita pidempiä ruuveja. Käytä ruostumattomia ruuveja.

4. Kohdista kiinnitysholkit ja paina koriste paikoilleen. Jos huomaat, että olet porannut jonkin kiinnitysholkin hieman vinoon, voit löysätä holkin ruuvia hieman. Näin voit painaa koristeen helpommin paikalleen ja se pysyy silti tukevasti kiinni julkisivussa.

HUOM. Älä lyö koristetta, sillä iskut voivat vaurioittaa muovimateriaalia tai pahimmassa tapauksessa katkaista kiinnitysholkit. Koriste napsahtaa helposti kiinni kiinnitysholkkeihin, jos poraus meni kohdalleen.

 

^ Upp ^
Copyright © 2024 Talosomiste.fi